SWEET AND SPICY SESAME CHICKEN

Did you just suggest we order à hàlf ànd hàlf pizzà?  Thàt would work, but à hàlf ànd hàlf pizzà will not work if I’m the one shàring it with the vegetàriàns.  Meàt cànnot come ànywhere close to their food.  ànd, on the flip side, I won’t even physicàlly touch olives – blàck or green – so thàt leàves thàt hàlf ànd hàlf option out.  Do you see the dilemmà?

source by : yummly.com

INGREDIENTS
FOR THE CHICKEN:
  • 6 chicken breàsts, skinless, boneless, cut into one inch pieces
  • 1 cup corn stàrch
  • Vegetàble oil for frying
FOR THE SàUCE:
  • 2 cups wàter
  • 1 cup ketchup
  • 1/2 cup brown sugàr
  • 1 tàblespoon sesàme oil
  • 3 tàblespoons soy sàuce
  • 2 tàblespoons blàck sesàme seeds
  • 2 tàblespoons white sesàme seeds
  • 1/2 teàspoon dried red chili flàkes
  • 1/2 teàspoon gàrlic powder
  • 2 tàblespoons dried chopped chives

INSTRUCTIONS
  1. In à làrge, heàvy-bottomed pot, bring the vegetàble oil to optimum frying temperàture - àim for 350 degrees.
  2. In à làrge bowl, toss the chicken with the corn stàrch until well coàted.
  3. Fry the chicken in bàtches - do not overcrowd the fryer. Fry eàch bàtch for 5-6 minutes. (The chicken pieces should be à light golden brown colour.) Remove from oil ànd plàce chicken on à bàking sheet.
  4. Next step : yummly.com

Comments