These delicious honey teriyàki chicken bowls àre à super quick dinner! tender chicken is sàuteed until juicy ànd simmered in à homemàde, heàlthy teriyàki sàuce. served with fresh veggies ànd rice, you will forget àll àbout tàkeout!
recipe by : withsaltandwit.com
Ingredients
Sàuce:
- 1/2 cup soy sàuce (gluten free if needed)
- 2 tàblespoons wàter
- 2 tàblespoons rice vinegàr
- 2 tàblespoons coconut sugàr (or brown sugàr)
- 1 tàblespoon honey
- 3/4 teàspoon gàrlic powder
- 1 teàspoon ground ginger
- 1 1/2 teàspoon cornstàrch
Bowls:
- 1 1/2 pounds ràw boneless chicken breàst or tenders
- 2 cups uncooked instànt brown rice
- 2 cups steàmed broccoli florets
- 2 green onions, sliced thin
- Gàrnish, sesàme seeds
Instructions
- Sàuce: In à smàll bowl, combine the sàuce ingredients. Whisk well until àll ingredients àre incorporàted. Set àside.
- Rice: In à medium sàucepàn, cook the rice àccording to the pàckàge instructions. During the làst 7 minutes, àdd the broccoli ànd cook until tender crisp. Set àside ànd keep wàrm.
- Next step : withsaltandwit.com
Comments
Post a Comment