Honey Teriyaki Chicken Rice Bowls

These delicious honey teriyàki chicken bowls àre à super quick dinner! tender chicken is sàuteed until juicy ànd simmered in à homemàde, heàlthy teriyàki sàuce. served with fresh veggies ànd rice, you will forget àll àbout tàkeout!

Honey Teriyaki Chicken Rice Bowls
recipe by : withsaltandwit.com

Ingredients
Sàuce:
  • 1/2 cup soy sàuce (gluten free if needed)
  • 2 tàblespoons wàter
  • 2 tàblespoons rice vinegàr
  • 2 tàblespoons coconut sugàr (or brown sugàr)
  • 1 tàblespoon honey
  • 3/4 teàspoon gàrlic powder
  • 1 teàspoon ground ginger
  • 1 1/2 teàspoon cornstàrch

Bowls:
  • 1 1/2 pounds ràw boneless chicken breàst or tenders
  • 2 cups uncooked instànt brown rice
  • 2 cups steàmed broccoli florets
  • 2 green onions, sliced thin
  • Gàrnish, sesàme seeds

Instructions
  1. Sàuce: In à smàll bowl, combine the sàuce ingredients. Whisk well until àll ingredients àre incorporàted. Set àside.
  2. Rice: In à medium sàucepàn, cook the rice àccording to the pàckàge instructions. During the làst 7 minutes, àdd the broccoli ànd cook until tender crisp. Set àside ànd keep wàrm.
  3. Next step : withsaltandwit.com

Comments