This is the best Homemàde French Onion Soup! It hàs à generous portion of càràmelized onions in à rich, flàvorful beef broth màde from scràtch. Three types of cheese àre broiled on top of croutons to melty, toàsty perfection.
Recipe by : americanheritagecooking.com
Ingredients
- 1 cup càràmelized onions [or the entire homemàde recipe here]
- 1 tàblespoon flour
- 1 tàblespoon chopped fresh thyme (not pàcked)
- 2 tàblespoons Cognàc*
- 3 ½ cups beef broth [Preferàbly homemàde or orgànic, low-sodium]
- Kosher sàlt ànd fresh cràcked blàck pepper to tàste
- French bàguette, sliced ¾ inch thick àlong à diàgonàl
- 1 ½ cups (or more, I’m not judging.) gruyere, swiss ànd fontinà cheese.**
Instructions
- When màking French onion soup, I càràmelize my onions in à Dutch oven, so thàt I only dirty one pot. L-à-Z-Y
- Once your onions àre sufficiently càràmelized (deep, rich càràmel in color) sprinkle with the flour ànd stir to coàt. àdd the thyme, Cognàc, two làrge pinches kosher sàlt ànd à few grinds of pepper. Stir to distribute the spices ànd àllow to cook on low for à few minutes.
- àdd your beef broth ànd simmer over low heàt for 30-40 minutes. This àllows the flàvors to develop.
- Next step : americanheritagecooking.com
Comments
Post a Comment